VALOKUVATAITEEN PARIISI
– kurssi Pariisissa marraskuussa 2019


Katseen konsultit järjestää Pariisissa kuvan katsomiseen ja analysointiin keskittyvän intensiivikoulutuksen Paris Photo messujen aikana 7.-9.11.2018. Näiden maailman isoimpien valokuvamessujen aikaan myös Pariisin galleriat ja museot täyttyvät valokuvataiteesta. Tähän uskomattoman laajaan tarjontaan perustuen kurssilla on mahdollisuus nähdä lyhyessä ajassa laaja läpileikkaus sekä nykyvalokuvaa että vanhoja klassikoita, ja luonnollisesti kurssilla vieraillaan myös legendaarisilla Paris Photo -valokuvamessuilla.

Kurssilla paneudutaan valokuvallisen yleissivistyksen lisäämiseen näyttelyjen katsomisen ja niistä puhumisen kautta. Päivittäin näyttelykierrokselta valitaan kahden valokuvaajan teoksen/teoksia, joka analysoidaan, puretaan osatekijöihin ja asetetaan laajempiin taiteellisiin ja teoreettisiin konteksteihin.

Näyttelykäynnit tehdään valokuvataiteilijoiden Harri Pälviranta ja Jari Silomäki johdolla, jotka myös pohjustavat valittujen tekijöiden valokuvallisia lähestymistapoja.

Kurssin hinta 300 euroa. Kurssi pitää sisällään opetuksen kolmena päivänä, opetusmateriaalit ja erillisten yhteisten aamutapaamisten aikana kahvit, juomat ja purtavat.

Kukin kurssilainen järjestää matkansa itse, mutta tarpeen vaatiessa annamme konsultointia kivoista hotelleista ja sopivista matkajärjestelyistä. Kurssille otetaan mukaan max. 10 kuvaajaa!

Kurssille ilmoittaudutaan lähettämällä mailia osoitteeseen katseenkonsultit@gmail.com ja maksamalla 300 euron kurssimaksu. Ilmoittautuminen 20.10.2019 mennessä. Tilinumero on FI75 1601 3500 0273 75 / Harri Pälviranta tai Jari Silomäki.

Kurssilaisen peruuttaessa matkan maksua ei palauteta. Mikäli kurssi peruuntuu vähimmäisosanottajamäärän täyttymättä jäämisen takia, kurssimaksu luonnollisesti palautetaan.

Otathan yhteyttä, jos on tiedusteltavaa!


-----------------


Tässä alustava ohjelma Pariisissa:

- Torstai 7.11.2018
Klo 10 tapaaminen Harrin ja Jarin asunnolla (paikka selviää tuonnempana), jossa alkuluento. Tämän jälkeen lähdemme katsomaan näyttelyä Institut de Monde Arabe’en, joka esittelee teoksia 18 eri tekijältä. Näyttely tarkastelee Libanonia arjen ja kuvitellun kautta. Päivän päätteeksi lähdemme Paris Photo -messuille.

- Parjantai 8.11.2018
Klo 9 tapaaminen Harrin ja Jarin asunnolla. Käydään läpi torstain näyttely ja keskustellaan Paris Photo -messuista. Seuraavaksi siirrymme Pompidou-keskukseen, jossa käymme katsomassa erityisesti näyttelyn Calais – Testimonies from the ‘Jungle’. Se tarkastelee Calaisin pakolaisleiriä kolmesta eri valokuvallisesta tulokulmasta. Pompidou-keskuksesta siirrymme eteenpäin, mutta minne, se tarkentuu lähempänä matkaa.

- Lauantai 9.11.2018
Klo 9 tapaaminen Harrin ja Jarin asunnolla. Käydään läpi perjantain näyttelyt. Tämän jälkeen lähdemme näyttelykierrokselle. Näyttelyt selviävät lähempänä matkaa. Illalla yhteinen dinner.


------------


katseenkonsultit (at) gmail . com

Harri Pälviranta
+358 40 5811770
harri (at) harripalviranta.com

Jari Silomäki
+358 40 5059532
jarisilomaki (at) gmail.com