MUSTAVALKOINEN PARIISI
–valokuvakurssi Pariisissa marraskuussa 2018


Katseen konsultit järjestää Pariisissa kuvan katsomiseen, analysointiin ja tekemiseen keskittyvän intensiivikoulutuksen Paris Photo messujen aikana 8.-11.11.2018. Näiden maailman isoimpien valokuvamessujen aikaan myös Pariisin galleriat ja museot täyttyvät valokuvataiteesta. Tähän uskomattoman laajaan tarjontaan perustuen kurssilla on mahdollisuus nähdä lyhyessä ajassa laaja läpileikkaus sekä nykyvalokuvaa että vanhoja klassikoita, ja luonnollisesti kurssilla vieraillaan myös legendaarisilla Paris Photo -valokuvamessuilla.

Kurssilla paneudutaan paitsi valokuvallisen yleissivistyksen lisäämiseen katsomisen kautta myös itse valokuvaamiseen. Päivittäin näyttelykierrokselta valitaan yhden valokuvaajan teoksen/teoksia, joka analysoidaan ja puretaan osatekijöihin. Tarkoituksena on siis tehdä teoksista ja näyttelyistä syväanalyysejä, joiden pohjalta kukin osallistuja kuvaa samoja teknisiä ja ilmaisullisia ratkaisuja käyttäen oman versionsa kyseisen valokuvaajan kuvasta/kuvista.

Näyttelykäynnit tehdään valokuvataiteilijoiden Harri Pälviranta ja Jari Silomäki johdolla, jotka myös pohjustavat valittujen tekijöiden valokuvallisia lähestymistapoja.

Kurssin hinta 450 euroa. Kurssi pitää sisällään opetuksen neljänä päivänä, opetusmateriaalit, henkilökohtaiset ohjaukset ja opetussessioiden aikana kahvit, juomat ja purtavat.

Kukin kurssilainen järjestää matkansa itse, mutta tarpeen vaatiessa annamme konsultointia kivoista hotelleista ja sopivista matkajärjestelyistä. Kurssille otetaan mukaan max. 10 kuvaajaa!

Kurssille ilmoittaudutaan lähettämällä mailia osoitteeseen katseenkonsultit@gmail.com ja maksamalla 100 euron ilmoittautumismaksu ilmoittautumisen yhteydessä. Kurssilaisen peruuttaessa matkan ilmoitusmaksua ei palauteta. Loppumaksu 350 euroa maksetaan Katseen konsulteille 21.10.2018 mennessä. Tilinumero on FI75 1601 3500 0273 75 / Harri Pälviranta tai Jari Silomäki.

Jokaisella matkalle lähtijällä tulee olla matkavakuutus!


-----------------


Tässä alustava ohjelma Pariisissa:

- Torstai 8.11.2018
Klo 10 tapaaminen Harrin ja Jarin asunnolla (paikka selviää tuonnempana), jossa alkuluento. Tämän jälkeen lähdemme katsomaan näyttelyjä Maison de la Photographie Européenne -valokuvakeskukseen, joka sijaitsee Rue de Fourcy –kadulla lähellä Notre Dame -kirkkoa. Tämän jälkeen kuvaustehtävä, jonka tulee olla valmis seuraavana aamuna.

- Parjantai 9.11.2018
Klo 9 tapaaminen Harrin ja Jarin asunnolla (paikka selviää tuonnempana). Käydään läpi torstain kuvaustehtävä. Tämän jälkeen lähdemme Paris Photo -messuille, jossa vietämme koko iltapäivän. Annamme uuden kuvaustehtävän messuilla. Kuvaustehtävä tulisi olla valmiina seuraavana päivänä.

- Lauantai 10.11.2018
Klo 12 tapaaminen Harri ja Jarin asunnolla. Käydään läpi perjantain kuvaustehtävä. Tämän jälkeen lähdemme näyttelykierrokselle, jonka aikana annetaan uusi kuvaustehtävä, joka tulee olla valmiina sunnuntaina aamulla.

- Sunnuntai 11.11.2018
Klo 9 tapaaminen Harri ja Jarin asunnolla. Käydään läpi lauantain kuvaustehtävä. Kurssi päättyy klo 12 mennessä.
------------


katseenkonsultit (at) gmail . com

Harri Pälviranta
+358 40 5811770
harri (at) harripalviranta.com

Jari Silomäki
+358 40 5059532
jarisilomaki (at) gmail.com