MENTOROINTI

Katseen konsultit järjestää syksyllä 2017 alkavan pienryhmätoimintaan perustuvan kurssin, jossa keskiössä on kurssilaisten oma valokuvallinen työskentely. Kurssilla keskitytään kunkin osallistujan meneillään olevan projektin hiomiseen, toisin sanoen taiteellisen tekemisen syventämiseen ja projektin eteenpäin puskemiseen. Kurssin tarkoituksena on auttaa kuvaajia edistämään työskentelyään ja voittamaan haasteet!

Kurssilla käydään läpi ja pohditaan kunkin osallistujan projektiin liittyviä laajempia valokuvallisia määrittelyjä ja viittauksia sekä pohditaan syvällisesti projektien tematiikkoja ja yhteyksiä muihin samankaltaisiin hankkeisiin ja valokuvaajiin. Keskeisenä työmetodina on sparraava ja kannustava keskustelu. Kurssitapaaminen järjestetään noin neljän viikon välein elokuusta alkaen. Yhteensä kurssiin sisältyy 5 tapaamiskertaa syksyllä.

Kurssin tavoitteena on syventää kurssilaisten ymmärrystä omasta työskentelystä, siihen läheisesti liittyvistä aiheista ja sukulaistekijöistä. Kyseessä on vertaisarviointiin tukeutuva ateljeekritiikki, jossa paitsi hiotaan omaa tekemistä myös harjaannutetaan valokuvista ja niiden kanssa puhumisen taitoa.

Kurssille otetaan enintään kymmenen henkilöä. Kurssin hinta on 450 euroa, josta 100 euroa maksetaan ilmoittautumisen jälkeen ja loput 10.8.2016 mennessä. Ilmoittautuminen tapahtuu mailitse osoitteeseen katseenkonsultit ( at ) gmail . com. Ilmoittautumisen jälkeen lähetämme kurssilaisille sähköpostin, jossa varmistus ja tiedot maksusta.

Kurssin aloitustapaaminen järjestetään keskiviikkona 16. elokuuta klo 18-. Tapaaminen kestää kolmesta neljään tuntiin. Tapaamisessa sovitaan kurssin aikataulu, työskentelytavat, esitellään lyhyesti osallistujat ja heidän tekeillä olevat projektinsa ja sovitaan muista käytännön asioista. Tapaamiset järjestetään Helsingin Vallilassa sijaitsevassa Ateljeesäätiön taiteilijatalossa.

Kurssiaikataulu:
- aloitus ke 16.8.2017 klo 17.
- ke 20.9. klo 17- n. 21
- ke 25.10. klo 17- n. 21
- ke 15.11. klo 17- n. 21
- to 7.12. klo 17- n. 21


Lisätietoja:
katseenkonsultit (at) gmail . com
harri (at) harripalviranta . com
jarisilomaki (at) gmail . com