IHMISIÄ BUDAPESTISSA
Kuvauskurssi Budapestissa 12.4.–15.4.2018

Näe ja koe kameran avulla upea alkukesän Budapest ja tallenna sen rujous, ylevyys, lempeys ja houkuttelevuus. Budapest on idän ja lännen kulttuurien kiintoisa kohtaamispiste: siellä on ottomaanien aikaisia hienoja kylpylöitä, neuvostoajan henkeä ja upeaa vanhaa arkkitehtuuria. Samassa maisemassa on Budan kukkulat ja Pestin tasaisuus, viiden tähden hotellit ja asunnottomien pahvimajat. Vastakohtaisuuksiensa ja ristiriitaisuuksiensa vuoksi Budapest on siis rikas valokuvaajille ja matkaajille.

Katseen konsultit järjestää kuvausmatkan Budapestiin huhtikuussa 2018. Keskeistä on sen harjoittelu, kuinka kuvata tuntematonta ihmistä ja miten lähestyä ja ohjata häntä itselle vieraassa ympäristössä. Kurssimatka on suunnattu valokuvauksen harrastajille ja ammattilaisllle. Matkalla keskitytään kuvaamaan tuntemattomia ihmisiä, toisin sanoen ottamaan kameralla kontaktia myös niihin, joiden kanssa ei ole yhteistä kieltä.

Matkalla perehdytään erityisesti dokumentaarisen valokuvaukseen ja ihmisten ohjaamiseen kuvaustilanteissa. Taiteen tohtori Harri Pälviranta perehdyttää osallistujat dokumentaarisen valokuvan historiaan, dokumentaarisen valokuvauksen teoriaan ja käytäntöihin. Perehdytys antaa valmiuksia ihmisten luovaan kuvaamiseen dokumentaarisella otteella. Aalto-yliopistossa valokuvan henkilöohjauksesta väitöskirjaa valmisteleva Jari Silomäki luennoin matkan aikana valokuvan henkilöohjauksesta ja antaa tämän tiimoilta liudan eri metodeita kuinka lähestyä tuntematonta ihmistä eri tilanteissa, miten saada hänen luottamus ja saada aikaan vapautunut ilmapiiri.

Kurssille otetaan mukaan vain 10 kuvaajaa!


Kurssipäivämäärät:
12.4.–15.4.2018

Aloitamme torstai 12.4.2018 aamulla ja lopetamme sunnuntaina 15.4.2018 iltapäivällä.

Kurssin hinta 450 euroa. Kurssi pitää sisällään opetuksen neljänä päivänä, opetusmateriaalit, henkilökohtaiset ohjaukset ja opetussessioiden aikana kahvit, juomat ja purtavat.

Kukin kurssilainen järjestää matkansa itse, mutta tarpeen vaatiessa annamme konsultointia kivoista hotelleista ja sopivista matkajärjestelyistä.

Kurssille ilmoittaudutaan lähettämässä mailia osoitteeseen katseenkonsultit@gmail.com ja maksamalla 100 euron ilmoittautumismaksu 28.2.2018 mennessä. Loppumaksu maksetaan Katseen konsulteille 20.3.2018 mennessä. Tilinumero on FI75 1601 3500 0273 75 / Harri Pälviranta tai Jari Silomäki.Koulutuksen sisältökuvaus

-- Aloituspäivä torstai 12.4.2018 --
Kurssin aloitus ja luentoja sekä tehtävänanto. Harri Pälviranta luennoin dokumentaarisen valokuvauksen historiasta ja sen monista mahdollisuuksista nykyvalokuvauksessa. Jari Silomäki luennoi henkilöohjauksesta valokuvauksessa.

-- Toinen kurssipäivä pe 13.4.2018 --
Tehtävän purku aamulla. Uuden tehtävän antaminen. Kuvaustehtävän tekemistä. Kokoontuminen ja tehtävien purku illalla. Uuden kuvaustehtävän alustus.

-- Kolmas kurssipäivä 14.4.2018 --
Kurssitehtävän tekemistä. Kokoontuminen ja tehtävien purku illalla. Uuden kuvaustehtävän alustus.

-- Neljäs kurssipäivä 15.5.2018 --
Kokoontuminen, tehtävien purku ja loppuyhtenveto.

-----------


Huom! Jokaisella matkalle lähtijällä tulee olla matkavakuutus!

Peruuttamistapauksessa ilmoittautumismaksua ei palauteta.


------------


katseenkonsultit (at) gmail . com

Harri Pälviranta
+358 40 5811770
harri (at) harripalviranta.com

Jari Silomäki
+358 40 5059532
jarisilomaki (at) gmail.com


------------